Banker Bilo filmi nerede çekildi?

featured

Banker Bilo filmi bugün televizyonda yayınlanacak. 1 Ocak 1970 tarihinde vizyona giren Dram, Komedi türünde olan Banker Bilo nerede çekildi, Banker Bilo filmi oyuncuları kimler, Banker Bilo filmi konusu ne? İşte Banker Bilo hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Banker Bilo filmi oyuncuları

Ertem Eğilmez yönetmenliğinde çekilen Banker Bilo filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: İlyas Salman, Meral Zeren, Ahu Tuğba, Şener Şen, Münir Özkul, Ali Şen, Nizam Ergüden, Orhan Aydınbaş, Tevfik Şen, Ali Demirel, Nermin Özses, Yusuf Çetin, Cevdet Arıkan, Akif Kilman, Haydar Karaer, Ahmet Koç, Soner Ağın, Hüseyin Bulut, Aysun Güven, Nuri Tuğ, Ertunç Şenkay, Hüseyin Kaşif, Niyazi Gökdere, Bahri Ateş, Salih Eskicioğlu, Sabahat İzgü, Dündar Aydınlı, Nevzat Kığı, Ayton Sert, Sait Ergenç, Vala Önengüt, Özdemir Han, Dinçer Çekmez, Ersan Uysal, Ayşegül Devrim, Ahmet Uz, Sezai Altekin, Gazanfer Özcan, Ünal Gürel, Sadettin Erbil, Erhan Yazıcıoğlu, Jeyan Mahfi Tözüm, Nevin Akkaya, Agah Hün, Zafer Önen, Muzaffer Yenen, Devrim Parscan, Şahin Çelik, Ahmet Sert, Sezai Kaya, Cahit Kaşıkçılar, Güler Ökten…

Banker Bilo filmi

Banker Bilo konusu Filmde, Almanya’ya gitme ümidiyle yola çıkan ve dolandırılan Bilo’nun hikâyesi anlatılır. Almanya’ya işçi olarak giden Maho seneler sonra köyüne geri döner. Bilo’nun da içlerinde bulunduğu pek çok köylüden Almanya’ya götürme vaadi ile para alır. Ancak onları Almanya yerine İstanbul’a getirir ve orada terk eder. Bilo, hayata tutunmaya ve para kazanmaya çalışırken bir yandan köyündeki sevgilisi Zeyno düşünür. Ancak Bilo, Zeyno ve Maho’nun yolları İstanbul’da kesişir.

Banker Bilo filmindeki karakterler

İlyas Salman (Bilo)
Meral Zeren (Zeyno)
Ahu Tuğba (Necla)
Şener Şen (Maho)
Münir Özkul (Haso)
Ali Şen (Tefeci Ali)
Nizam Ergüden (İbo)
Orhan Aydınbaş (Belediye Başkanı)
Tevfik Şen (Polis)
Ali Demirel (Urfalı Vatandaş)
Banker Bilo filmi nerede çekildi?
Banker Bilo filmi için sözlükte neler dediler?
Banker Bilo hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
sener sen’in kamyon kasasindakileri alman gümrügüne gelmis gibi islettigi sahnede köpek taklidi yaparken oradan oraya atlayip ziplamasi da cok komiktir.

başrollerini ilyas salman ve şener şen’in oynadığı, türk sinemasının klasikleri arasına girmiş büyük yapıt. her seyredildiğinde yine ilk seyrediliyormuşçasına gülünür ve eğlenilir.

Banker Bilo filmi nerede çekildi?

1 Ocak 1970 tarihinde vizyona giren Banker Bilo filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları sinematurk, beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Banker Bilo filmi nerede çekildi?