Barada vadisi operasyonunun ayrıntıları

featured

Tasnim haber ajansına demeç veren Barada vadisi operasyonu komutanı General Kemal, Şam’ın büyük bir kısmını içme suyundan mahrum bırakan silahlı grupların bölgeden temizlenmesinin ayrıntılarını anlattı.

Suriyeli komutan şunları söyledi: “Yaklaşık 33 gün süren operasyonda teröristler, Barada vadisinin özellikle Besime, Ayn el-Hadra ve Ayn el-Fica bölgelerinde çok ağır kayıplar verdi. Onların su tesislerini ele geçirmeleri ve Şam’daki 7 milyon kişinin içme suyunu 45 gün boyunca kesmeleri sebebiyle bu askeri operasyon kaçınılmaz olmuştu. İsmi geçen bu üç bölgedeki teröristlerin çıkarılması operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Silahlı gruplar şu an otobüslerle İdlib’e gidiyorlar.

Bizim birliklerimiz su tesislerinin bulunduğu bölgeye tüneller aracılığıyla sızdı ve su kaynakları tamamen kurtarıldı. Suriye ordusunun su kaynaklarını kontrol altına alması, silahlı grupları geri çekilmeye ve teslim olmaya zorladı.

Biz bölgedeki arama çalışmalarımızda çok sayıda uçaksavar, havan topu ve patlayıcı ele geçirdik. Su tesislerine yerleştirilen tüm bombaları etkisiz hale getirdik. Allah’a şükürler olsun ki şu an gördüğünüz gibi durum tamamen kontrol altındadır. Biz bu zaferi, direnişçi Şam halkına armağan ediyoruz.”

Bir diğer Suriyeli komutan da operasyonla ilgili olarak şunları söyledi: “Biz, silahlı gruplarla yüz yüze çatıştık. Su kaynaklarını çok akıllıca bir planla ve hızlı bir şekilde temizledik. Buraya tuzaklanan tüm bombaları etkisiz hale getirdik.

Silahlı gruplar, Şam yönündeki tüm su kanallarına bombalar yerleştirmişti. Su kaynaklarının tamamen kontrol altına alınması yalnızca 4 saat sürdü ve teröristler bölgeden tamamen çıkarıldı.

El Fica bölgesinin kontrol altına alındığının açıklanmasından sonra tamir ekipleri hemen geldi ve teröristlerin tahrip ettiği tesisleri onarmak ve Şam halkını Allah’ın her canlıyı yarattığı suya kavuşturmak için çalışmalara başladı.”

Kaynak: Yakın Doğu Haber

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Barada vadisi operasyonunun ayrıntıları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.