1. Haberler
  2. Kişiler ve Olaylar
  3. Barış Boyun Kimdir?

Barış Boyun Kimdir?

featured

Barış Boyun, Türkiye’de ve uluslararası alanda tanınan bir organize suç örgütü elebaşıdır. Suç dünyasındaki etkinliği ve işlediği suçlarla adından sıkça söz ettiren Boyun, uzun süredir güvenlik güçlerinin takibindeydi. Suç kariyerine genç yaşlarda başlayan Boyun, zamanla organize suç faaliyetlerini genişleterek büyük bir suç şebekesinin lideri konumuna geldi.

Barış Boyun, 23 ayrı suçtan aranıyordu. Bu suçlar arasında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Yağma gibi ciddi suçlar bulunuyor. Boyun’un suç geçmişi oldukça kabarık olup, toplamda 56 ayrı suç kaydı bulunuyor. İşlediği suçlar ve liderliğini yaptığı suç örgütünün faaliyetleri nedeniyle Türkiye’nin en çok aranan suçluları arasında yer alıyordu.

Boyun ve örgütüne yönelik Türkiye’de ve yurtdışında birçok operasyon düzenlendi. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya ve Kütahya gibi illerde gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 kişi yakalandı. Bu operasyonlarda 175 kişi tutuklanırken, 100 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Barış Boyun’un son olarak İtalya’da yakalanması, uluslararası iş birliğinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

İtalya’da Yakalanması

Kırmızı bültenle aranan Barış Boyun, 2024 yılında İtalya’nın Viterbo şehrinde İtalyan ve Türk polisinin ortaklaşa düzenlediği bir operasyonla yakalandı. Operasyon, İtalya Polisi ile Türkiye’nin KOM Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya Emniyet Müdürlüklerinin iş birliğiyle gerçekleştirildi. Bu operasyon kapsamında Boyun ile birlikte 19 kişi daha gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Barış Boyun’un yakalanmasıyla ilgili olarak, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz,” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, bu tür suç örgütlerine karşı mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Boyun’un liderliğini yaptığı suç örgütü, Türkiye ve yurtdışında çeşitli suç faaliyetlerinde bulunuyordu. Örgüt, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı, haraç, cinayet ve daha birçok organize suç faaliyeti yürütüyordu. Örgütün geniş bir ağının bulunması ve farklı ülkelerde faaliyet göstermesi, Boyun’un uluslararası bir suç figürü olmasına neden oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Barış Boyun Kimdir?