1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Yakalandı

Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Yakalandı

Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Yakalandı

Organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun, İtalya’nın Viterbo şehrinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı. İtalyan ve Türk polisinden oluşan ekip, Roma ve Milano’da gerçekleştirdiği operasyonlarda Boyun ve 18 suç ortağını ele geçirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

İtalyan ve Türk Polisinden Ortak Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “İtalya’da ülkemiz adli makamlarınca Kırmızı Bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve İtalyan Güvenlik Makamlarının ortak çalışması sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi,” dedi. Yerlikaya, operasyonda toplam 19 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Barış Boyun, 23 ayrı suçtan aranıyordu. Bu suçlar arasında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Yağma bulunuyor. Toplamda 56 ayrı suç kaydı bulunan Boyun, daha önce de Türkiye’de birçok operasyonda yakalanmıştı.

Uluslararası İş Birliği ve Kararlılık

Operasyonun ardından Bakan Yerlikaya, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz,” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, KOM Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve İtalyan Güvenlik Makamlarını tebrik ederek, “Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek,” dedi.

Boyun’un liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik Türkiye’de bugüne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya ve Kütahya’da 26 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 317 kişi yakalandı, 175’i tutuklandı ve 100’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Barış Boyun’un yakalanması, organize suç örgütlerine karşı sürdürülen uluslararası iş birliğinin ve kararlılığın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamaları, bu tür suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini vurguluyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırmızı Bültenle Aranan Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Yakalandı