Bartın’da Şehit Emekçi Sayısı 41’e Yükseldi

featured

Dün akşam saatlerinde Bartın, Amasra’da yaşanan maden patlamasında şehit sayısı artıyor. Yapılan son açıklamalara göre şehit sayısı 41’e yükseldi. Dün Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde saat 18.15 sıralarında bir patlama meydana gelmişti.

İçişleri Bakanı Açıkladı

Olay yerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi: “07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklmasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. 40 Şehidimize ulaştık. Kahraman madecilerimiz arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydu. 40 madencimizi, 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralımız da hastanede. 40 madencimizin kimliği belirlendi. 26 şehidimizin kimliğini açıklamıştık. 14 şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız. 1 madenci için belirsizlik var.

Bu çalışmaların başından itibaren ailelerle buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah hem milletimize hem ailelerine hem mesai arkadaşlarına hem de tüm madencilere sabır versin.”

Erdoğan’dan Açıklama Şehit Sayısı 41

Cumhurbaşkanı Erdoğan incelemenin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41’inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi. Erdoğan, “Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluların kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

26 Şehidin Kimliği Belirlendi

Şehit olan 26 madencinin isimleri şöyle: Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Güldal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya ve Rıdvan Acet

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bartın’da Şehit Emekçi Sayısı 41’e Yükseldi