Türk İlim Dünyasının Acı Kaybı: Fatih Doğrucan Hayata Veda Etti

featured

Türk ilim dünyası güne acı haberle uyandı. Gece saatlerinde Doç. Dr. Fatih Doğrucan’ın haberi paylaşılmaya başlandı. Altı yıldır kanserle mücadele eden Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan genç yaşta amansız hastalığa yenildi. Doğrucan uzun süredir tedavi görüyordu. Tedavisi sırasında 3 esere daha imza atarak, Türk ilim dünyasına önemli katkılarda bulunmuştu.

Fatih Doğrucan Tedavi Görürken De Çalışmaya Devam Etti

Akademik kariyerinin yanı sıra ‘Destan’ dizisinin tarih ve felsefe danışmanlığını yürüten Doğrucan, TamgaTürk, Türk Dünyası Araştırmaları gibi dergilerde de birçok makaleye imza attı. Bir süredir bilgisayar üzerinden sesli program aracılığıyla iletişim kurabilen Doğrucan’ın, ‘Tarihsel Uğrak Noktalarıyla Felsefeden Bilime’ (2018) kitabı Kesit Yayınları, Tanrı ile Kavga (2019) ve iki ciltlik ‘Medeniyet Dili Olarak Türkçe’ (2022) kitapları ise Altınordu Yayınları tarafından okura sunuldu.

Son Yolculuğuna Ankara’dan Uğurlanacak

Fatih Doğrucan’ın cenaze namazı, 16 Ekim Pazar günü (yarın) öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camiinde kılıp Gölbaşı Mezarlığına defnedilecek.

Gölbaşı, Örencik Mahallesi Kültür Merkezinde ise taziyeler kabul edilecek.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk İlim Dünyasının Acı Kaybı: Fatih Doğrucan Hayata Veda Etti