Baydöner ve Enerya Enerji, SPK’nın Onayıyla Borsaya Girecek

Baydöner ve Enerya Enerji, SPK’nın Onayıyla Borsaya Girecek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Baydöner Restoranları AŞ ve Enerya Enerji AŞ’nin halka arz başvurularını kabul etti. SPK’nın haftalık bülteninde yer alan kararlara göre, iki şirket de sermayelerini artırarak paylarını sabit fiyatla yatırımcılara sunacak.

Baydöner Restoranları AŞ, 70 milyon TL olan sermayesini 84 milyon TL’ye çıkaracak. Bu kapsamda, 14 milyon TL’lik yeni payların yanı sıra, mevcut ortaklardan Ferudun Tunçer ve Levent Yılmaz’ın 2’şer milyon TL’lik payları da halka arz edilecek. Toplamda 18 milyon TL’lik payın halka arz fiyatı 21,00 TL olarak belirlendi. Şirketin borsa kodu “BYDNR” olacak.

Enerya Enerji AŞ ise 120 milyon TL olan sermayesini 145 milyon TL’ye yükseltecek. Bu kapsamda, 25 milyon TL’lik yeni payların yanı sıra, mevcut ortaklardan Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ’nin 14 milyon TL’lik payları da halka arz edilecek. Toplamda 39 milyon TL’lik payın halka arz fiyatı 88,76 TL olarak belirlendi. Şirketin borsa kodu “ENRYA” olacak.

Halka arz tarihleri ve talep toplama süreleri henüz açıklanmadı. Halka arzlar için Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde konsorsiyum kuruldu. Halka arz gelirlerinin büyük bir kısmının yatırım ve büyüme için kullanılması planlanıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Baydöner ve Enerya Enerji, SPK’nın Onayıyla Borsaya Girecek