Berdimuhammedov’a “Yılın Adamı” Ödülü!

featured

Türkmenistan’ın Avaza turizm bölgesinde organize edilen Uluslararası Spor Kongresi’nde Satranç Federasyonu tarafından Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a ‘Yılın Adamı’, Meybukan Goju-Ryu Karate-Do Uluslararası Derneği tarafından ise “10. Dan” ödülü takdim edildi.

Meybukan Goju-Ryu Karate-Do Uluslararası Derneği Başkanı Yagi Meytatsu, Türkmen Lider Berdimuhammedov’un sporun geliştirilmesi ve bu alandaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik katkılarından dolayı bu ödüle layık görüldüğünü söyledi. Türkmenistan’da bütün spor dalları ile birlikte karate sporunun geliştirilmesine de büyük önem verildiğini ifade eden Japon sporcu, 5. Asya Oyunlarının Türkmenistan’a büyük başarı kazandıracağını belirtti.

Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Kongre kapsamında Asya Satranç Federasyonu Başkanı Şeyh Sultan Halifa Şahbut Al Nahayyan bir konuşma yaparak, başkanlığını yaptığı federasyon tarafından Türkmen Liderinin ‘Yılın Adamı’ ödülüne layık görüldüğünü ifade etti. Şeyh Al Nahayyan Devlet Başkanı’nın satranç sporunun geliştirilmesi, bu alanda genç neslin yetiştirilmesi, ülkenin zengin geleneklerinin korunması, halkların arasındaki dostluğun ve işbirliğinin pekiştirilmesi yönelik büyük katkılarının olduğunu kaydetti.  Türkmenistan Devlet Başkanı, bu ödülleri Türkmenistan’da sporun geliştirilmesine verilen değerin bir simgesi olarak kabul ettiğini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Berdimuhammedov’a “Yılın Adamı” Ödülü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.