BioNTech CEO’su Uğur Şahin’den Kanser Aşısı Açıklaması

BioNTech CEO'su Uğur Şahin'den Kanser Aşısı Açıklaması

BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Uğur Şahin, mRNA teknolojisi tabanlı kanser aşıları üzerindeki çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Covid-19 aşısının geliştirilmesinde büyük bir başarı elde eden BioNTech, şimdi de kanser tedavisine yönelik yenilikçi adımlar atıyor. Almanya’nın Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda Prof. Dr. Uğur Şahin, şirketin mRNA tabanlı ilk kanser ilaçlarını geliştirdiğini ve bu ilaçların 2030’dan önce onaylanmasını beklediklerini söyledi.

Şahin, “2025-2029 yıllarında tedavi edici yaklaşımlar için deneme verilerine sahip olmayı planlıyoruz” diyerek, araştırmaların gelecekteki hedeflerine dair bilgi verdi. Ayrıca, her kanser hastası için özel ilaç geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bunu yapmak için her hastanın kanser özelliklerini analiz ediyoruz ve bağışıklık sisteminin mümkün olduğunca çok sayıda tümör hücresini tanımasını ve yok etmesini sağlayacak olanları seçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahin ayrıca, kanser tedavisinde antikor-ilaç konjugatları (ADC) üzerindeki çalışmaların önemine değinerek, bu tedavinin tümörü çok hızlı şekilde küçültebildiğini ve klasik kemoterapinin yerini alabileceğini vurguladı. BioNTech CEO’sunun bu açıklamaları, kanser tedavisindeki yenilikçi yaklaşımlar ve potansiyel çözümler açısından büyük bir umut kaynağı olarak değerlendiriliyor

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BioNTech CEO’su Uğur Şahin’den Kanser Aşısı Açıklaması