‘Bitcoin Safiye’ Kendisine Ceza Veren Hakimi Şikayet Etti

'Bitcoin Safiye' Kendisine Ceza Veren Hakimi Şikayet Etti

Aydın’da yaşayan Safiye Gökçe Yüce, yaklaşık 30 milyon TL dolandırıcılık iddiasıyla gündeme geldi. Kendisi ve eşi Oğuzhan Yüce hakkında “kara para aklama”, “vergi kaçırma” ve diğer suçlamalarla yargılanan Yüce, ilk etapta 81 yıl hapis ve 394 bin 300 TL para cezasına çarptırıldı. Ancak, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından verilen kararın istinafta bozulması sonucu 52 gün sonra serbest bırakıldı.

Yatırım Vaadiyle Bitcoin Dolandırıcılığı

Yüce, yaklaşık 6 yıl önce eşi ile birlikte Aydın’a taşınmış ve burada bir taşeron şirket kurmuştu. İddialara göre, Aydın Devlet Hastanesi’nde tanıştığı bir doktora kendisini ‘ekonomist-broker’ olarak tanıttı ve doktora Bitcoin yatırımı yapmasını önerdi. Bu şekilde doktor ve diğer kişilerden para toplayarak onlara kar payı ödedi. Ancak, 23 Ağustos 2019’da ortadan kaybolmasıyla mağdurlar dolandırıldıklarını anladılar ve suç duyurusunda bulundular.

Soruşturma sırasında Yüce’nin kripto para hesaplarında 8 bin 300 Bitcoin olduğu ve bu miktarın arttığı belirlendi. Safiye Gökçe Yüce, bir web sitesi kurarak bazı kişileri kandırdıktan sonra siteyi kapatıp kaybolduğu tespit edildi. Kendisi ve eşi hakkında açılan davada, her mağdur için 3 yıl olmak üzere toplam 81 yıl hapis cezası verildi.

Serbest bırakılmasının ardından Safiye Gökçe Yüce, Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimini, “objektif bir karar veremediği” iddiasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet etti. Şikayet dilekçesinde, Aydın’ın küçük bir yer olması, dosyanın medyada yer alması ve bazı katılanların adliye personeli olması nedeniyle hakimin objektif olamadığı iddia edildi. Yüce, hakimin dosyadan çekilmesini ya da reddini talep etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘Bitcoin Safiye’ Kendisine Ceza Veren Hakimi Şikayet Etti