Break Dans Olimpiyatlarda

featured

Uluslararası Olimpiyat Komitesi,  break dansın Olimpiyat sporu olarak kabul edildiğini, 2024’te yapılacak Paris Olimpiyatları’nda break dans kategorisinde müsabakaların yapılacağını açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyanın farklı ülkelerinden 16 kadın ve 16 erkek dansçının yarışacağını açıkladı. İlk üçe girenlere altın, gümüş ve bronz madalya verilecek. Dünya Dans Sporu Federasyonu,   “Sadece break dansçılar için değil, dünyanın dört bir yanından tüm dansçılar için tarihi”  açıklamasını yaptı.

Dünya Dans Sporları Federasyonu Başkanı Shawn Tay, “Gerçek bir ekip çabasıyla bu sonuç elde edildi ve Olimpik oyunlarda başarı elde ederek 2024 Paris Olimpiyatları’nı unutulmaz kılmak için iki kat çaba sarf edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Break dans, “sokak dansı” olarak da bilinen bir dans türü. Bu dansı yapan erkeklere “b-boy” ya da “break boy”, kadınlara ise “b-girl” ya da “break girl” deniyor. B-boylar 1980’li yıllardan itibaren sadece break dans yapan gençlere değil DJ’lere ve rap’çilere de verilen ad oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Break Dans Olimpiyatlarda