Brezilya’da Uyuşturucuyla Mücadelede Kanlı Hafta

Brezilya’da Uyuşturucuyla Mücadelede Kanlı Hafta

Brezilya’da polisin uyuşturucu çetelerine karşı yürüttüğü operasyonlarda son bir haftada en az 45 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen baskınlarda çıkan çatışmalarda polisler, çete üyeleri ve siviller öldü. Polis, operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi.

Rio de Janeiro’da polis, Complexo da Penha adlı favelada (gecekondu mahallesi) bir uyuşturucu çetesinin liderinin de bulunduğu bir toplantıyı basarak operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 10 kişi öldürüldüPolis, operasyonda 4 tabanca, 3 tüfek ve 2 el bombası ele geçirdi.

Sao Paulo eyaletinde ise polis, Guaruja sahil kasabasında bir özel kuvvetler polisinin uyuşturucu çetesi tarafından öldürülmesinin intikamını almak için Kalkan Operasyonu adıyla geniş çaplı bir baskın başlattı. Operasyon 5 gün sürdü ve aralarında polislerin de olduğu 14 kişi yaşamını yitirdiPolis, operasyonda 58 kişiyi tutukladı ve 385 kilogram uyuşturucu ele geçirdiBrezilya Adalet Bakanı Flavio Dino, polisin aşırı güç kullandığını ve suçla mücadelede orantılılık ilkesine uymadığını ifade etti.

Bahia eyaletinde de polis, uyuşturucu çetelerine yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 19 şüpheli vurularak öldürüldüPolis, operasyonlarda çok sayıda silah ve mermi ele geçirdi.

Brezilya’da uyuşturucu çeteleriyle polis arasında sık sık şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ülkede yoksulluk ve eşitsizlik nedeniyle favelalarda yaşayan milyonlarca insan, uyuşturucu kaçakçılığına bulaşmak zorunda kalıyor. Uyuşturucu çeteleri ise favelaların kontrolünü ele geçirerek devlet otoritesine meydan okuyor. Brezilya hükümeti ise uyuşturucuyla mücadelede sert bir politika izliyor ve polise geniş yetkiler veriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Brezilya’da Uyuşturucuyla Mücadelede Kanlı Hafta