Erdoğan-Putin Görüşmesinde Tahıl Koridoru’nun Geleceği Masada

Erdoğan-Putin Görüşmesinde Tahıl Koridoru’nun Geleceği Masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüşecek. Görüşmenin en önemli konusu, Rusya’nın uzatmayı reddettiği Tahıl Koridoru anlaşması olacak. Anlaşma sayesinde, Ukrayna limanlarından bir yıl içinde 33 milyon tona yakın tahıl taşınmıştı. Anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun çabası var. Putin ise, Afrika Zirvesi’nden sonra yaptığı açıklamada, Erdoğan ile çarşamba günü telefonda görüşeceklerini duyurmuştu. Bu görüşme, Tahıl Koridoru’na bağlı olan milyonlarca insanın umudu oldu.

Erdoğan ve Putin’in görüşmesinde, Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulması projesi ve Rusya-Ukrayna arasında barış sağlanması için atılacak adımlar da gündemde olacak. Ayrıca iki liderin, yakında yüz yüze yapmayı planladıkları görüşmenin tarihini de belirlemesi bekleniyor.

Öte yandan, YAŞ toplantısı da yarın Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak. Toplantıda, terfi ve emeklilik kararlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı’na kimin getirileceği de belli olacak. Genelkurmay Başkanlığı’na vekaleten atanan Org. Musa Avsever’in dışında, Org. Metin Gürak, Org. Ali Sivri ve Org. Selçuk Bayraktaroğlu da adaylar arasında gösteriliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan-Putin Görüşmesinde Tahıl Koridoru’nun Geleceği Masada