Burdur’da Kaybolan Avcı Ramazan Çetin, Kurtarma Ekipleri Tarafından Bulundu

Burdur'da Kaybolan Avcı Ramazan Çetin, Kurtarma Ekipleri Tarafından Bulundu

Burdur’un Karamanlı ilçesinde, avlanmak için gittiği yaylada kaybolan 48 yaşındaki Ramazan Çetin, arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Çetin, geceden beri devam eden kapsamlı arama çalışmalarının ardından, öğlen saatlerinde Eşeler ile Akpınar yaylaları arasında arama kurtarma ekiplerinin araçlarını görünce yerini belli etmek için havaya ateş açtı. Bu sinyal sayesinde jandarma ekipleri Çetin’e ulaşmayı başardı.

Kurtarma anı, Çetin’in 25 yıllık asker arkadaşı Eşref Salkın ile kucaklaşmasıyla duygusal bir hal aldı ve bu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kurtarma ekiplerinin Çetin’e mandalina ve çikolata verdikleri anlar da görüntülere yansıdı. Ramazan Çetin, Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığına getirildikten sonra ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından bekleyen yakınlarına teslim edildi.

Çetin’in arkadaşı İbrahim Salkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çetin’in arazideki sis nedeniyle kaybolduğunu ve geceyi bir çoban çadırında geçirdiğini belirtti. Salkın, Çetin’in çadırdaki patates ve mandalinaları yiyerek dirençli kaldığını ve sabahın erken saatlerinde çadırdan çıkarak ekiplere doğru ilerlediğini ifade etti.

Bu olay, Antalya’dan Burdur’a avlanmak için gelen iki kişiden birinin, Harımlı mevkisinde kaybolması üzerine başlatılan geniş çaplı arama kurtarma operasyonunun bir parçasıydı. Arama çalışmalarına jandarma, 112 Acil Sağlık, UMKE, AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekipleri katıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Burdur’da Kaybolan Avcı Ramazan Çetin, Kurtarma Ekipleri Tarafından Bulundu