Bursa’da 2 Hurdacıya 7 Milyon TL Ceza

Bursa'da 2 Hurdacıya 7 Milyon TL Ceza

Bursa’da akü hırsızlığı yapan ve çaldıkları aküleri hurdacılara satan bir kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis, akü alım satımı yapan iki hurdacıyı da gözaltına aldı. Hurdacılara, çevre mevzuatına aykırı davrandıkları gerekçesiyle 7,3 milyon lira para cezası kesildi.

Olay, Yıldırım ilçesinde meydana geldi. İlçede son zamanlarda artan akü hırsızlıkları üzerine çalışma başlatan Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede, A.A. isimli şüphelinin 7 farklı noktada akü hırsızlığı yaptığı tespit edildi. Ekipler, şüpheliyi takibe aldı ve Çınarönü Mahallesi’nde bir aküyü daha çalmak isterken yakaladı.

Gözaltına alınan A.A., emniyette verdiği ifadede, çaldığı aküleri Duaçınarı ve Veysel Karani Mahallelerindeki iki hurdacıya sattığını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak, belirtilen hurdacılara operasyon düzenledi. Operasyonda, hurdacılar A.A. ve D.Ö. gözaltına alındı. İş yerlerinde yapılan aramada, çalıntı olduğu belirlenen çok sayıda akü ele geçirildi. Aküler, sahiplerine iade edildi.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, akü ticareti yapan hurdacılara, çevre mevzuatına aykırı hareket ettikleri için toplam 7 milyon 330 bin 578 lira idari para cezası uyguladı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursa’da 2 Hurdacıya 7 Milyon TL Ceza