Bursaspor Borç Sebebiyle Lisans Alamadı

Bursaspor Borç Sebebiyle Lisans Alamadı

Bursaspor’un borç krizi, eski başkan Ali Ay’ın kulübe ait araziyi üzerine geçirmesiyle yeni bir boyut kazandı. Kulüp yönetimi, 2009-2010 sezonunda şampiyon olan yeşil-beyazlı ekibin 57 milyon TL’lik borç nedeniyle lisans alamadığını ve transfer yasağıyla karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Yönetim, Ali Ay’ın görev süresi boyunca kulübün kasasına 107 milyon TL girdi sağladığını ancak 319 milyon TL borç bıraktığını ve 62 dönümlük araziyi kanuna aykırı bir şekilde kendi üzerine geçirdiğini iddia etti. Ayrıca Ali Ay döneminde bankalardan 100 milyon TL kredi çekildiğini ve pilot takım Yeşil Bursa’nın kapatıldığını belirtti.

Yönetim, “CAS dahil sorumlu olması gereken hatalar ile ilgili bugüne kadar eski Bursaspor yönetimlerinden hiçbiri bu davaların ve yanlışların üzerine gitmemiştir. Bursaspor Yönetim Kurulu olarak bu ve bundan önceki yanlışların takipçisi olacağımızı, bugün itibariyle bu dosyaların yargıya taşındığını ve Bursaspor’un haklarının korunacağını, gerekenlerinin yapılacağını bilinmesini isteriz.” dedi.

Kulübün CAS’a ödemesi gereken transferlerin listesini de paylaşan yönetim, bu ücretlerin bugünkü kurla karşılığının 57 milyon TL olduğunu ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bursaspor Borç Sebebiyle Lisans Alamadı