Büyük Oyun filmi nerede çekildi? Büyük Oyun filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Büyük Oyun filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. tarihinde vizyona giren Dram türünde olan Büyük Oyun nerede çekildi, Büyük Oyun filmi oyuncuları kimler, Büyük Oyun nerede çekilmiştir, Büyük Oyun filmi konusu ne? İşte Büyük Oyun hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Büyük Oyun filmi oyuncuları

Atıl İnaç yönetmenliğinde çekilen Büyük Oyun filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Haktan Pak, Suzan Genç, Serkan Genç, Rana Cabbar…

Büyük Oyun konusu

Büyük Oyun konusu Büyük Oyun, başına gelen talihsiz olaylar neticesinde yolu köktendinci militanlarla kesişen zavallı Cennet’in dramını konu ediniyor. ABD’nin Irak’ı işgal sürecinde direnişçileri yakalamak için sıklıkla yaptığı operasyonlardan birinde bir katliam yaşanmıştır. ABD’li askerler, köyde bütün ailesini feci şekilde öldürmüştür. Tek sağ kalan Cennet, artık hayatta bir başınadır. Yaşamı boyunca köyünün dışına adım atmamış bu genç kız çaresizliğin dayattığıi cesaretle Kerkük’te berber olarak çalışan ağabeyi Azim’i bulmak için yola çıkar. Ama Kerkük’e vardığında ağabeyinin de bir patlamada yaralandığını ve Türkiye’deki bir hastaneye götürüldüğü öğrenir. Ağabeyine ulaşmak için Türkiye’ye gitmeye karar veren Cennet yaşadığı ağır travmanın ve kaybedecek birşeyi kalmamasının yarattığı kayıtsızlıkla çıktığı zorlu yolculukta güç bulduğu tek dayanağı öfkesidir. Terör ve şiddetin hakimiyetinde olan dağlık Irak-Türkiye sınırını kaçakçı grubu ile geçmeyi deneyen Cennet tecavüze uğrar ve intiharı dener. İslamcı bir örgütün elemanları tarafından kurtarılan genç kız bu kişilerle birlikte geçtiği Türkiye’de ağabeyini bulma ümitlerinin tükendiği noktada farklı ve geri dönüşü olmayan bir yola girecektir…

Büyük Oyun filmi nerede çekildi?
Büyük Oyun filmi için sözlükte neler dediler?
Büyük Oyun hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
bir kere şunu net söylebilirim ki bir daha avni özgürel'in senaryosunu yazdığı bir filme gitmem. rezil bir senaryo. film akmıyor. durağan. elbette ki bir filmin durağan olması filmi kötü yapmaz. ama buradaki durağanlık filmi mahvediyor. karakter dönüşümleri yetersiz, tesadüflere çok bel bağlanmış vb. konuşma dilinde de epey problem var. bir yörenin ağzının sadece ünlü daralması ile verilebeileciğini düşünmek gaflet. 'tutundım' dedirtmekle olmuyor malesef. buradan sonra ciddi spoiler var.

— spoiler —
filmin sonunda büyükelçiliklere yapılan intihar saldırılarında en ufak bir inandırcılık yok. hele hele iki kadını intihar saldırganı olmaya hazırlayan vaazları veren vaiz karakteri bana inandırıcılıktan tümden yoksun geldi. konusu ve özellikle finali itibariyle festivallere oynadığı açıkça belli bir film. bunu becerebildiğini söylemek ise festival seyircilerine hakarettir.
— spoiler —

sonuç olarak aşırı didaktizmi, kötü oyuncu yönetimi ile hayalkırıklığına uğradığım bir film oldu malesef.

edit: filmin oyuncusu suzan genç altın koza'da umut vaad edenen iyi kadın oyuncu ödülünü almış ki filmin tek artısıdır kendisi. çünkü pek fazla konuşmuyor. konuşsa o da güme gidecekti büyük ihtimalle o senaryonu yüzünden.

— spoiler —
sinema da bir takım işi. sen istediğin kadar ödüllük performans sergile, bir kişi sırıtırsa olmuyor. suzan genç döktürmüş ama o radikal islamcı hücre imamı (artık ne demekse işte) ne kadar sahte bir tiptir. seyreden herkes kendisinden nefret etsin, kediler bile görürse tıslamaya başlasın diye uzun uzun yakın plan çekilmiş, ağzından salyalar çıkan iğğğrenç mi iğğğğrenç bir prototip. amerikalı'nın kafasındaki iranlı molla imajı soslanıp servis edilmiş. ne anlattığından çok nasıl anlattığı önemli ya, imam konuşurken biz acılı bir müzik duyuyoruz sadece. kızlar vecd ile kendilerinden geçiyor, imam da tükürükler saça saça, parmağını sallaya sallaya, tespihini şaklata şaklata esip kavuruyor ortalığı.

oysa asıl korkutucu olan bu amca yerine kurtlar vadisindeki ömer baba kıvamında ehli namus gibi duran, sakin sakin konuşan, bilge ve nur yüzlü bir kişinin kızları canlı bomba olmaya inceden işleyerek ikna etmesi olurdu. bu imam kubilayı asan gürühun başını çeken gözü dönmüş sofu tipinin kötü bir taklidi sadece.
— spoiler —

2. bir spoiler ve filmin en can alıcı repliği

— spoiler —
-keşke beni kurtarmasaydınız da öleydim.
-hiçkimse kimseyi ölümden kurtaramaz. ölüm ne erken gelir ne de geç kalır. tam vaktinde gelir hep.
— spoiler —

Büyük Oyun filmi nerede çekildi

tarihinde vizyona giren Büyük Oyun filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyük Oyun filmi nerede çekildi? Büyük Oyun filminin oyuncuları ve konusu.