Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Çanakkale’de Lapseki ilçesindeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında 7 hektarlık alan zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangın gözetleme faaliyetlerinde görevli İHA’nın bildirdiği Dişbudak köyü civarındaki dumanları görerek harekete geçti. Yangın bölgesine il merkezinde konuşlu 3 helikopter ile Balıkesir, Bursa, İzmir ve Muğla’da konuşlu 8 uçak ve 4 helikopter, 2 ilk müdahale aracı, 22 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve kara ekipleri sevk edildi.

Yangın, düşük nispi nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle genişleme eğilimine girdi. Biga Orman İşletme Müdürlüğü kara ekiplerine ek olarak civardaki ekipler de bölgeye yönlendirildi. Yangını söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, zarar gören 7 hektarlık alanda soğutma çalışmaları devam ediyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yangına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin çalışmaya devam ettiğini söyledi. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ancak Biga-Lapseki yolunda herhangi bir sebepten çıktığı düşünüldüğünü ifade eden Yılmaz, “Yangın yerleşim yerlerini tehdit etmedi. Ekiplerimiz zor şartlarda büyük bir başarı gösterdi.” dedi.

Çanakkale’de son bir ay içinde meydana gelen orman yangınlarında toplam 12 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı