Erkin Koray Vefat Etti

Erkin Koray Vefat Etti

Türk rock müziğinin efsanevi ismi 82 yaşındaki Erkin Koray, uzun süredir yaşadığı Kanada’nın Toronto şehrinde hastaneye kaldırıldı. Akciğeriyle ilgili rahatsızlıklarının yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarıyla savaşan Erkin Koray’dan akşam saatlerinde üzen haber geldi. Usta sanatçı hayatını kaybetti.

Erkin Koray, 24 Haziran 1941 tarihinde Kadıköy, İstanbul’da dünyaya geldi. Türk rock sanatçısı Erkin Koray, Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde özgün eserler vermiş olmakla birlikte birçok türküyü yeniden düzenlemiştir. Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir. Cemalim, Fesupanallah, Çöpçüler gibi unutulmaz şarkıların sesi Erkin Koray, 1960’ların sonuna doğru bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı icat ettiği söylenir.

Erkin Koray, bir süredir Kanada’da yaşayan kızı Damla Koray ile birlikte yaşıyordu. Hastanedeki tedavisi devam ederken fenalaşan sanatçı yoğun bakıma alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erkin Koray’ın cenazesinin ne zaman ve nerede defnedileceği henüz açıklanmadı.

Erkin Koray’ın vefat haberi Türkiye’de ve dünyada büyük üzüntü yarattı. Sanatçının sevenleri ve meslektaşları sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı. Erkin Koray’ın müziği ve anısı hep yaşayacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erkin Koray Vefat Etti