Hakan Fidan’ın 14. Büyükelçiler Konferansı’ndaki Açıklamaları

Hakan Fidan'ın 14. Büyükelçiler Konferansı'ndaki Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı’nda Türkiye’nin dış politika vizyonunu ve önceliklerini anlattı. Bakan Fidan, terörle mücadeleden bölgesel istikrara, uluslararası sistemde adaletten Türkiye’nin sistem kurucu ülke olma hedefine kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi. İşte Bakan Fidan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

  • Dışişleri Şehitliği’ni ziyaret ettiklerini hatırlatan Bakan Fidan, “Dünyanın dört bir yanında vatan aşkıyla hizmet ederken şehitlik mertebesine yükselen Dışişleri şehitlerimizin manevi huzuruna çıkmaktan onur duyuyorum.” dedi.
  • Terörle mücadele konusunda kararlı bir duruş sergileyen Bakan Fidan, “Tüm kurumlarımızla terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere, ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız. FETÖ, PKK gibi tüm terör örgütleriyle mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
  • Mevcut uluslararası sistemin dünyanın büyük bölümü için adalet üretemediğini belirterek, “Vizyonumuz Türkiye’yi sistem kurucu ülke haline getirmektir.” dedi. Bu bağlamda Tahıl girişimine değinen Bakan Fidan, “Tahıl girişiminin devamı için çalışacağız.” diye konuştu.
  • Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin çıkarlarını hassasiyetle korumaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Fidan, Yunanistan ile pozitif atmosferin devamı için uğraşacaklarını söyledi. Bakan Fidan, “Yunanistan’dan, Ege’de bizimle aynı samimiyeti bekliyoruz.” dedi.
  • Türkiye – AB ilişkilerinin canlandırılmasının önemine işaret eden Bakan Fidan, “Dış ilişkilerimizin yapısal bir zemine oturmasını istiyoruz. Bölgesel barışa verilecek katkılar refahı da artıracaktır.” diye ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hakan Fidan’ın 14. Büyükelçiler Konferansı’ndaki Açıklamaları