Çanakkale’deki Orman Yangını Durdurulamadı

Çanakkale'deki Orman Yangını Durdurulamadı

Çanakkale’de dün başlayan ve 24 saattir devam eden orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek 6 köyü tehdit ediyor. Ekipler, havadan ve karadan alevlere müdahale ederken, bazı köyler boşaltılıyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde, dün saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayarak büyüdü. Gece boyunca ekipler, yangını kontrol altına almak için çalıştı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte de havadan yangın söndürme helikopterleri müdahaleye başladı.

Yangına ekipler, 15 helikopter, 6 uçak, karadan 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahaleye devam ediyorAlevlerin yaklaştığı merkeze bağlı Kurşunlu ve Dörtyol köyleri tedbir amacıyla tahliye edilmeye başlandı. Jandarma, Dörtyol köyü girişinde önlem aldı.

Öğleye doğru şiddetini artıran rüzgar nedeniyle alevler Çanakkale-Çan karayoluna ulaştı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini artırmıştır, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir” .

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Çanakkale’deki orman yangınlarının devam ettiği bölgeye gideceğini duyurdu. Bakan Yumaklı’nın bölgedeki incelemelerinin ardından açıklama yapması bekleniyor.

Çanakkale’deki orman yangını dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde yangının geniş bir alanda devam ettiği ve helikopterlerin havadan yangına müdahale ettiği görülüyor.

Çanakkale’de çıkan orman yangını Türkiye’nin gündemine oturdu. Hatay’ın Belen ilçesinde ve Mersin’in Gülnar ilçesinde de orman yangınları çıkarken, ekiplerin canhıraş mücadelesi sürüyorBelen’deki yangınla ilgili iki kişi gözaltına alındığı bildirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çanakkale’deki Orman Yangını Durdurulamadı