Çaya Yine Zam Geldi

Çaya Yine Zam Geldi

Çaykur, kuru çay fiyatlarını Haziran ayında yüzde 43 arttırdıktan sonra, Temmuz ayında da yüzde 9,5 zam yaptığını duyurdu. Böylece son iki ayda çaya gelen zam oranı yüzde 56,6’ya ulaştı. Yeni fiyat listeleri toptancılara gönderilirken, sektör paydaşları Eylül ayında da çaya yüzde 15 civarında bir zam daha beklediklerini söylediler.

Çaykur’un zamlı fiyat listesine göre, 1 kilogram Çaykur Rize Turist çayın tavsiye edilen perakende satış fiyatı 141,54 TL oldu. Aynı şekilde, 1 kilogram Çaykur Tiryaki çayın tavsiye edilen perakende satış fiyatı da 138,38 TL’ye yükseldi.

Çaykur’un fiyat artışına gerekçe olarak, yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artırılmasını gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında Rize’de yaptığı açıklamada, yaş çay alım fiyatını destek ödemesi ile birlikte kilo başına 11,30 TL’ye çıkardıklarını belirtmişti.

Çay sektörü ise, yaş çay alım fiyatının artmasının kuru çay fiyatlarını da etkilediğini ifade etti. Bloomberg HT’ye konuşan sektör temsilcileri, Çaykur’un önümüzdeki aylarda da çaya yüzde 10-15 oranında zam yapabileceğini iddia ettiler. Çaya gelen zamların tüketiciye de yansıyacağı ve çay tiryakilerinin üzüleceği belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çaya Yine Zam Geldi