Çepniler’den Pontus yalanlarına tepki

featured

Pontus yalanlarına karşı tepkiler dinmiyor. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Trabzonsporlular’ın yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya’da pontusçu faaliyetlere karşı tepkiler devam ediyor. Son olarak dün gece Çepniler facebook sayfası tarafından Pontusçuluk açıklaması yayınlandı.

PONTUS TERÖR FAALİYETLERİ HAKKINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAMUOYUNA başlığıyla yayınlanan açıklamada, 19 Mayıs’ta Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasına sözde soykırım günü olarak kabul edenlere tepki gösterildi. Topal Osman Ağa’nın torunlarının Pontusçu faaliyetlere karşı mücadeleye devam edecekleri belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

PONTUS TERÖR FAALİYETLERİ HAKKINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAMUOYUNA

Türk Milletine karşı kurulan 100 yıllık yalanlar silsilesine bir yenisi daha ekleniyor. Karadeniz’de ve Anadolu’da binlerce Türkü katleden Pontus ve Ermeni çeteleri günümüzde de Karadeniz üzerinde faaliyetlerini yoğunlaştırmıştır.
Mustafa Kemal ATATÜRK; 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında Pontuscu Rum çetelerinin Türk halkına karşı yaptığı katliam, tecavüz ve zulümler görmüş ve İstanbul hükümetine çektiği telgrafta Rum çetelerinin halka yaptığı bu zulümleri bildirmiştir. Daha sonra halk bilinçlendirilmiş, Kuva-yı Milliye birlikleri oluşturulmuş, Türk halkını katleden, kadınlara tecavüz eden, bin bir türlü zulümle halka eziyet eden Rum ve Ermeni çeteleri Kuva-yı Milliye ve Türk Ordusu tarafından bir bir yok edilmiştir. Topal Osman Ağa da katliamcı Rum çetelerinin Karadeniz’den temizlenmesi için büyük yararlılıklar göstermiştir. Türk Milletinin canını ve namusunu savunan Kuva-yı Milliye ve Türk Ordusu, kendini Rum olarak kabul eden insanların hiçbir ferdine dokunmamıştır.

Pontus devleti kurma hayalleri Karadeniz’in derin sularına gömülen çeteciler Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihini Rumlara karşı yapılan katliamın yıl dönümü olarak kabul etmektedirler. Bugünkü Pontus çeteleri Yunanistan’dan da aldıkları büyük destekle Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı katliam yalanları atmakta ve bunu uluslararası kamuoyunda dillendirmektedirler. Uluslararası kamuoyunun ve Yunanistan’ın destekleriyle Türk Milletini Karadeniz’den atmak ve Karadeniz’de bir Pontus devleti kurmayı amaçlamaktadırlar. Ege adalarımızı işgal edip Türkiye’yi batıda rahatsız eden Yunanistan, Karadeniz’de de kendine bağlı bir devlet oluşturmak istemektedir.
Türk Milletinin ekmeğini yiyen, Karadeniz üzerinden şöhret olan bazı sanatçılar da maalesef Pontusçulara destek vermektedir. Kıpçak Türklerinden kalan kemençeyi, Türk folkloruna ait horonu ve çeşitli etnografik ögelerimizi bölücü amaçları için propaganda malzemesi olarak kullanan çeteler özünde saf olan sanatı da kirli amaçlarına malzeme etmektedirler.

Sadece sanatçılar değil, bazı yazar bozuntuları da Pontusçu terör faaliyetlerini desteklemektedirler. Örneğin Tamer Çilingir; Pontus çetelerinin verdiği destekle Karadeniz’de saldırılarda katledilen Şehidimiz Eren BÜLBÜL’e karşı terör örgütünü desteklemiştir !

Trabzon’daki sözde bir ibadethane de Türk gençlerinin aklına girerek onları devşirmeye çalışmakta ve sonrasında bölücü faaliyetleri için kullanmaktadırlar. Bazı Karadenizli sözde sanatçılar da bu hücreevi gibi çalışan ibadethane tarafından devşirilmiştir.

Tarih bilginlerinin malumudur ki Karadeniz’de Rumca konuşan insanlar aslen Peçenek ve Kıpçak Türkleridir. Oğuzlardan çok önce Karadeniz’e gelen Kıpçak ve Peçenek Türkleri sahilde ticaret yapan Yunan kolonilerinden ticaret ve alışveriş yapacak kadar Yunanca öğrenmişlerdir. Yunanlar hiçbir zaman yerel halkı oluşturmamıştır. Milli Mücadelemize büyük destek veren Türk Ortodoks Patrikhanesinin kurucusu Papa Eftim “BEN TÜRK OĞLU TÜRK’ÜM” demiştir ve isyan çıkartan Rum çetecilerine onların aslında Türk olduklarını ve isyan etmemelerini telkin etmiştir. Atatürk de Papa Eftim için; “MİLLİ MÜCADELEDE BİZE BİR ORDU KADAR YARDIM ETTİ” demiştir. Gerçekler bunlarla kabil iken Türk halkının gerçekleri iyi özümseyip Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kasteden düşmanları da iyi bellemelidir.
Anadolu’da, Balkanlarda ve Türkistan’da kök salan ÇEPNİ BOYU BİRLİĞİ, Topal Osman Ağa’nın yaptığı gibi Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarına karşı çalışmaya hiç durmadan devam edecektir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çepniler’den Pontus yalanlarına tepki