Cesedi İnşaatta Bulunan Kızın Katili Ortaya Çıktı

Cesedi İnşaatta Bulunan Kızın Katili Ortaya Çıktı

Bursa’da, yurttan izinli çıktığı halde geri dönmeyen 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’ın, 4 gün sonra atıl bir inşaatın asansör boşluğunda cesedi bulundu. Genç kızın ölümüyle ilgili gözaltına alınan erkek arkadaşı Bedirhan G.’nin (17), Yasemin’e kuzeni ile birlikte olmasını istediği, reddedilince de şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Yasemin Cemre İçlikan’ın ölümü, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 27 Ağustos günü saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Millet Mahallesi’ndeki 4 yıldır tamamlanmayan bir site inşaatının asansör boşluğunda hareketsiz yatan bir kadın olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, üzeri inşaat malzemeleriyle örtülmeye çalışılmış genç kızın cansız bedeniyle karşılaştı. Cesedin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşta koruma altında tutulan Yasemin Cemre İçlikan’a ait olduğu belirlendi. Genç kızın cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yasemin Cemre İçlikan’ın erkek arkadaşı Bedirhan G.’nin (17) de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki ifadelerinde, olay günü Yasemin Cemre İçlikan ile uyuşturucu madde kullandıkları ve cinsel ilişkiye girdikleri anlaşıldı. Bedirhan G.’nin ifadesinde, “Birlikte uyuşturucu aldıktan sonra, beraber olduk. Daha sonra yanıma kuzenlerim geldi. Bu sırada Yasemin ile tartışıp kavga ettik. Kendisine tekme attım” dediği öğrenildi.

Bedirhan G.’nin ayrıca Yasemin Cemre İçlikan’a kuzeni ile birlikte olmasını teklif ettiği, genç kızın bunu kabul etmediği için aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü iddia edildi. Bedirhan G.’nin, Yasemin Cemre İçlikan’ı asansör boşluğuna ittiği ya da düştüğünü görmediği yönünde çelişkili ifadeler verdiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında Bedirhan G., sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, diğer iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yasemin Cemre İçlikan’ın kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda belli olacağı kaydedildi.

Yasemin Cemre İçlikan’ın henüz 2 yaşındayken evlat edinildiği ve 8 yaşındayken evlatlık olduğunu öğrenince bunalıma girdiği ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yaptığı açıklamada, “Y.C.İ., 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren Bakanlığımıza ait bir kuruluşta koruma ve bakım altında tutulmuştur. 23 Ağustos 2023 tarihinde kuruluşumuzdan izinli olarak ayrılan Y.C.İ., izin süresi bitiminde kuruluşa dönmemiş” dedi. Bakanlık, suçluların en ağır cezayı alması için davaya müdahil olduğunu da bildirdi.

thumbnail
Ne Olmuştu?
Bursa’da 17 Yaşındaki Genç Kızın Cesedi İnşaatta Bulundu

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cesedi İnşaatta Bulunan Kızın Katili Ortaya Çıktı