CHP İBB Meclis Üyeleri Telefon ve Tablet Karşılığında İmar Planına “Evet” dedi

featured

CHP İBB Meclis Üyeleri Telefon ve Tablet Karşılığında İmar Planına “Evet” dedi. CHP İBB Meclis Üyeleri telefon ve tablet karşılığında imar planına “Evet” dedi. Kartal ilçesi merkez planları 17 Mart 2022 günü İBB Meclisi’nden geçti. Hararetli geçen tartışmalarda, İBB AKP Meclis grubu plana karşı itirazlar yaparken, İBB CHP grubu ise plan değişikliğine tek bir soru sorulmadan ‘Evet’ dedi.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, “İmar rantı ya susturur ya da konuşturur” başlıklı yazısında İstanbul, Kartal’daki imar planı ile ilgili bilgiler aktardı.

Yalçın Bayer şu ifadelere yer verdi; “Kartal Belediye Meclisi’nde bir üst ölçekli planda ticaret alanları yüzde 60, konut alanı yüzde 40 olarak onanması gerekirken tam tersi yapıldı. Ve Kartal ilçesine ilave 100 nüfusun gelmesinin yolu açıldı. İlçede AKP’li Meclis üyelerinin bu değişikliğe itiraz etmeleri dikkat çekti.

Plan yapım hiyerarşisine aykırı yapılan değişikliğin önemi planlanan alanda, 200-300 dönüm büyüklüğünde özel mülkiyetlerin olması en çok onlara yaradı. Ne yazık ki, ihtiyaç sahiplerine pek bir yararı olmadı.

İlginç olanı şu; her defasında İBB Meclisi’nde AKP’li üyelere “İstanbul’a ihanet ettiniz” diyen CHP sözcüleri, bu plan geçerken ‘sus pus‘ oldular nedense!

Buradan ne sonuç çıktı derseniz, İlçe Belediye Başkanlığı CHP’de ise her şey mübah! Merak edilir; daha önce dava açan Mimarlar Odası şimdi nasıl bir tavır alacak?

İmar Komisyonu’nun CHP’li üyelerine telefon ve tablet dağıtıldığını söyledi. Biz inanmak istemedik. Bunun üzerine bunları kimlerin dağıttığının isimlerini verdi, bu da bizde gizli kalsın.”

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP İBB Meclis Üyeleri Telefon ve Tablet Karşılığında İmar Planına “Evet” dedi