CHP Lideri Özgür Özel’den Şeyh Said Açıklaması

featured

Diyarbakır’da yeni açılan bulvara “Şeyh Said” isminin verilmesi tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100’de yayınlanan bir programda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bulvara “Şeyh Said” ismini vermesi, tepkilere neden oldu. Bu konuda DEM Partisi destek, İYİ Parti ise soru önergesi verdi. CHP lideri Özgür Özel, tv100’de yayınlanan bir programda, tartışmalara dahil oldu.

Programın sunucusu Candaş Tolga Işık’ın, “Sizce Şeyh Said hain mi kahraman mı?” sorusuna, Özel, “Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet’e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım.” cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı, CHP olarak Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kurucularına saygılı olduklarını, ancak Cumhuriyet tarihinde yaşanmış acıları sıcak siyasetin malzemesi yapmanın doğru olmadığını düşündüklerini söyledi. Özel, “Bu konuda sürekli yaraları deşmenin kimseye yararı olmadığını görüyoruz.” dedi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Lideri Özgür Özel’den Şeyh Said Açıklaması