CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Biz İstifaya Davet Etmiştik”

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa sözleriyle ilgili, “Biz, kendisini pandemi sürecindeki başarısızlıkları, vaka sayılarının saklanması, vatandaşların gerekli önlemleri almaması sonucunda yaşamlarını kaybetmesi nedeniyle istifaya davet etmiştik.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Cumhur İttifakı’nın ortakları Boğaziçi konusunda sıkıntılı bir noktaya gittiklerini, yaptıklarının zulüm olduğunu, bunu milletin artık kabul etmeyeceğini görüyorlar.” dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, siyasi partiler arasındaki ziyaretlerin hızlandığına dikkati çekti.

Öztrak, dün Saadet Partisi’ni ziyaret ettiklerini, bugün de HDP yöneticilerinin genel merkezlerine geldiğini belirterek, “Bugünkü ziyarette ülkemizin içinde bulunduğu buhranı, demokrasi ve hukuk devletindeki hızlı aşınmayı, artan işsizliği, açlığı ve milletin boşalan tenceresini görüşme imkanı bulduk.” dedi.

Milletin sırtındaki yükün giderek arttığını söyleyen Öztrak, “Bu çerçevede milletin sesine kulak veren partiler, bu buhrandan çıkışın nasıl olacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuyorlar. CHP bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün sigortasıdır. Bu çerçevede, tüm partilerle görüşebilen parti CHP’dir. Bu, demokrasimizin geleceği için büyük bir imkandır.” diye konuştu.

Kovid-19 salgını sürecinde milletten gerçeklerin saklandığını, aynı durumun aşı için de söz konusu olduğunu öne süren Öztrak, “Ocak sonuna kadar 40 milyon, şubat sonuna kadar 50 milyon doz aşı geleceği vaadinde bulunmuşlardı. Gelmedi. Ocak bitti. Gele gele 13 milyon doz aşı geldi. Yine ocak sonuna kadar 1,5 milyon doz Alman aşısı gelecekti. O da ortalarda yok.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Biz İstifaya Davet Etmiştik”