CHP’de Yeni Cumhurbaşkanı Adayı Tartışması

featured

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sözcü TV’de katıldığı ‘Nokta Atışı’ programında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan daha zorlu bir rakip olacağını ifade etti. Başarır, “Ben olsam, Özgür Özel ile yarışmak istemezdim” dedi.

4 Mayıs’ta İpek Özbey’in Sözcü TV’deki programına konuk olan Başarır, Özbey’in “Erdoğan’ın Özel ile yarışmak istemediği yönündeki değerlendirmeleri nasıl buluyorsunuz?” sorusuna, “Tabii ki Özel ile yarışmak zor olurdu. Çünkü o, çok çalışkan, zeki ve güçlü bir hafızaya sahip bir lider. Karar verirken birden fazla uzman arkadaşından teyit alır. Parti içi demokrasiye ve adalete büyük önem verir ve ikna edilmesi kolay değildir” şeklinde yanıt verdi. Başarır, “Zaten Türkiye’nin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu bir lider. Onun bu tartışmaya girmesi ona hiçbir fayda sağlamaz. Biz bir bütünüz ve amacımız tek birimizin o koltukta oturması değil, ortaya çıkan sorunları çözmek” dedi.

CHP'de Yeni Cumhurbaşkanı Adayı Tartışması

Başarır’ın programdaki sözleri üzerine, İmamoğlu’na yakın isimler ve çeşitli sosyal medya hesaplarından eleştiri yağmuru geldi. Ayrıca ODA TV, Özel’in adaylığını “sahneye sürüldü” ifadeleriyle duyurdu ve “Yeni ‘Tuncay Özkanlar’ hayırlı olsun” başlıklı bir yazı yayınlayarak eleştiride bulundu.

Sarıgül de Özel’i işaret etti

CHP Milletvekili ‘Tiktokçu’ Mustafa Sarıgül, TV100’deki bir programda “CHP’nin 2028’deki ideal adayınız kim olurdu?” sorusuna, “Yıllarca CHP’de grup başkanvekilliği yapmış, bilgi ve becerisiyle Özgür Özel’e dikkat etmek gerek” yanıtını verdi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’de Yeni Cumhurbaşkanı Adayı Tartışması