• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

CHP’li Aykut Erdoğdu AK Parti’yi Hedef Aldı

featured

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Allah’ın izniyle bu soygun düzenine son vereceğiz, 5’li çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız.” dedi.

Hükümete Yüklendi

CHP İstanbul Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Aykut Erdoğdu, AK Parti hükümetinin büyük kamu özel işbirliği (KÖİ) projelerinde Londra mahkemelerinin yetkili kılınmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Erdoğdu, AKP iktidarı ve yandaşlarının pek çok yolsuzluk olayına karıştıklarının Sayıştay tarafından da tespit edildiğini belirtti. Erdoğdu, “Kaçırılan servetimizi biz de çok yakından takip ediyoruz. Halkımızın çalınan servetini Afganistan mağaralarına bile gömseler bulup getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Mağaraya Gömseler Bile Bulacağız”

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Allah’ın izniyle iktidar olacağız ve bu soygun düzenine son vereceğiz, 5’li çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız. Bu ihaleleri yapanlar ve ihaleleri alanlar, bir gün başlarına bunların geleceğini bildikleri için kurdukları yağma düzeninin devam ettirebilme adına yaptıkları sözleşmelere sadece bağlayıcı hükümler koymakla kalmıyor aynı zamanda Türk mahkemelerini değil, Londra mahkemelerini yetkili kılıyorlar.” dedi.

Aykut Erdoğdu, Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya işaret ederek, şunları söyledi:

Öyle ki, kamu tarafı bu şirketlere rant akışının devam edebilmesi için bu sözleşmelere, ‘kusuru dahi olsa…’, ‘bilerek dahi yapsa bu garantiler ödenir’ diye hükümler koymuşlar. Yani ödemeyi garanti almak için sözleşmeyi böyle maddelerle bağlayıp bir de tahkim mahkemelerini yetkili kılmışlar. Ama unuttukları bir şey var: Suç evrensel veya yerel fark etmez, suç suçtur.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Aykut Erdoğdu AK Parti’yi Hedef Aldı