CHP’li Başkan Gazeteci Barış Pehlivan’a Tazminat Davası Açtı

CHP'li Başkan Gazeteci Barış Pehlivan'a Tazminat Davası Açtı

Türkiye’de önde gelen bir gazeteci olan Pehlivan, 8 Aralık 2023 tarihli köşe yazısında, önemli bir iş adamı olan Ali Kılıç ile ilgili yürütülen bir soruşturmanın detaylarını paylaştı. Yazı, Kılıç ve ailesinin mali durumlarını inceleyen bir bilirkişi raporuna dayanıyordu. Rapor, Kılıç’ın finansal durumunu mercek altına alarak, herhangi bir sebepsiz zenginleşme olup olmadığını soruşturuyordu.

Bilirkişi raporunda dikkat çekici bir sonuç ortaya çıktı: “Ali Kılıç’ın elde bulunan dosyada mevcut gelir ve giderlerini karşılaştırdığımızda gelirleri toplamı 8 milyon 746 bin 198 lira, giderleri toplamı ise 13 milyon 901 bin 239 liradır. Gelir ve gider farkı olarak baktığımızda aradaki farkın 5 milyon 155 bin 41 lira olduğu ortaya çıkmaktadır. Yapmış olduğu kişisel harcamaları, hayatının idamesi için yapmış olduğu harcamalar da bu harcamalar içerisinde bulunmamaktadır. Bu durumda 5 milyon 155 bin 41 lira gider fazlası vardır. Bu gider fazlasının açıklanmasının istenmesi gerekir.”

Pehlivan, yazısında Kılıç’ın tepkisine de yer verdi. Kılıç, “Bilirkişi raporundan haberdarım. Karşı savunmamızı hazırladık ve pazartesi günü savcılığa ileteceğiz. Bilirkişi art niyetli, saçma sapan bilgilerle kafa bulandırmak istiyor. Mesela bir dairemi üç kere yazmış rapora. (Sizin 5 milyon liradan fazla gider fazlanız yok mu sorusu üzerine) Hayır, asla fazlası yok. Temelsiz, ispatsız, kopyala yapıştır bir rapor. Benim maaşlarımı bile toplamaktan acizler. Mesela sormamış ki yurtdışındaki şirketlerinden ne kadar kazanıyorsun?” şeklinde yanıt verdi.

Bu yazının ardından Kılıç’ın, Pehlivan’a 1 milyon liralık tazminat davası açtığı bilgisi de medyada yer aldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Başkan Gazeteci Barış Pehlivan’a Tazminat Davası Açtı