Rezalet! Şeriatçı Atatürk Düşmanı Ahmet Bostancı’ya Adliye’de Tezahürat

featured

Türkiye’de gündemi sarsan bir olay, İstanbul’da yaşandı. Geçen yıl 10 Kasım’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için dua edilmesine tepki göstererek camiden ayrılan ve Atatürk’e hakaret içerikli videolar yayınlayan 20 yaşındaki Ahmet Bostancı’nın yargılandığı dava sonuçlandı. Bostancı, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile yargılanıyordu.

Ahmet Bostancı, geçen yıl 20 Aralık’ta yapılan ilk duruşmada kendini şöyle savunmuştu: “Ben bu hakaretlerin İslam dininde de kabul görmediğini biliyorum. İslam güzel ahlaka dayalıdır. Bu yüzden pişman oldum. Kanunlar nezdinde de çok pişmanım. Sosyal hayatıma da devam etmek istiyorum. ‘Kafir’ derken Atatürk’ü kastetmedim. Paylaşımın 10 Kasım’a denk gelmesi de planladığım bir şey değildi. Ben ondan öncesinde de bu tarz paylaşımlar yapıyordum. Herhangi bir grubu galeyana getirmek istemedim. Sadece mazlum olan Filistin halkının gündem olmasını istedim. ‘Selanikli ne azap görüyordur’ şeklindeki paylaşımımda Atatürk’ü hedef aldım. ‘Gebersin yahudu p.’ dediğim kişi de Mustafa Kemal Atatürk’tü. ‘heykelleri köpek leşi gibi sürünecek’ derken Atatürk’ü kastetmedim. Genel olarak heykellerden bahsettim.”

Gericilerden Adliye’de Şeriat Sloganı

Duruşmanın sonucunda, Bostancı tahliye edildi. Bu karar, Bostancı’nın destekçileri tarafından memnuniyetle karşılandı. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde, Bostancı’nın serbest bırakılmasının ardından “Yaşasın şeriat” sloganları yankılandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rezalet! Şeriatçı Atatürk Düşmanı Ahmet Bostancı’ya Adliye’de Tezahürat