CHP’ye Eski AKP’li Saidi Nur Hayranı Danışman

CHP'ye Eski AKP'li Saidi Nur Hayranı Danışman

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kadın ve aile politikaları üzerine çalışma yapmak üzere Perinaz Mahpeyker Yaman’ı genel başkan danışmanı olarak atadı. Ancak bu atama, Yaman’ın geçmişte Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği sosyal medya paylaşımlarının ortaya çıkmasıyla tartışma yarattı.

Perinaz Mahpeyker Yaman, kendisini yazar ve iş insanı olarak tanımlayan, Batman Petrolkent Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı ve 27. Dönem AK Parti milletvekili adayı bir isim. Evli ve 6 çocuk annesi olan Yaman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bana onur duyduğum bu görevi layık gören sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunarım. Allah utandırmasın inşallah” dedi.

Ancak Yaman’ın 2014 yılında yaptığı bir paylaşımda, Kılıçdaroğlu’na “Kemal Kılıçdaroğlu senin ananı da al git” diye hakaret ettiği ortaya çıktı. Bu paylaşım, sosyal medyada büyük tepki topladı ve CHP içinde de rahatsızlık yarattı.

CHP’den konuyla ilgili iki farklı açıklama geldi. CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, “Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok” dedi.

Bir açıklama da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’dan geldi. Nazlıaka, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Az önce Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyid ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’ye Eski AKP’li Saidi Nur Hayranı Danışman