CİMER Başvurusunun Basına Sızdırılma İddialarına Yanıt Geldi

CİMER Başvurusunun Basına Sızdırılma İddialarına Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde sosyal medyada ve basında yer alan “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan bir başvurunun basına sızdırıldığı” iddiası üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Son günlerde gündeme yansıyan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusu incelendiğinde, başvurunun başvuru sahibi tarafından doğrudan ilgili kurumlara yönlendirildiği, İletişim Başkanlığı personeli tarafından herhangi bir okuma, sevk ya da başkaca bir işlem yapılmadığı belirlenmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, CİMER’in kamuoyu iletişiminde önemli bir rol oynadığı ve 2023’te 7 milyon 650 bin başvuru aldığı belirtilerek, “CİMER, vatandaşların dilekçe ve bilgi edinme haklarını kullanmak üzere kamu kurumlarına müracaatlarını kolay bir şekilde yapabilmelerini ve başvuru sürecinin 7/24 izlenebilmesini sağlayan millet ile devlet arasındaki dünyanın en büyük kamuoyu iletişim platformudur” ifadeleri kullanıldı.

CİMER’in işleyişi hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Başvuruyu okuyan kamu görevlilerinin sisteme girişlerinde ve başvuruya yaptığı her türlü işlemde tüm veriler kayıt altına alınmaktadır. CİMER’e yapılan istisnasız tüm başvurularda başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgileri kamu görevlisinin karşısına kapalı şekilde gelmektedir” denildi. Ayrıca, başvuru sırasında alınan güvenlik önlemleri ve kişisel verilerin korunması konusunda yönetmelik hükümlerine dikkat çekildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CİMER Başvurusunun Basına Sızdırılma İddialarına Yanıt Geldi