Cumhurbaşkanı Adayı Arıklı, manifestosunu açıkladı

featured

Nisan ayında KKTC’de gerçekleştirilecek seçimler öncesinde adaylar manifestolarını açıklıyor. Dün de Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı seçim manifestosunu Alsancak Belediye Salonu’nda düzenlenen etkinlikle açıkladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte kürsüye çıkan Arıklı, neden Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ve hedeflerini anlattı.

Arıklı, seçimin KKTC’yi yaşatıp Türkiye ile iyi ilişkilerin gelişmesi ya da federasyon düşüncesi ile bir 50 yıl daha geçmesine seyirci kalmak arasında bir tercih olacağını söyledi. Akıncı’nın “Linç kültürüne sahip insanların oyuna ihtiyacım yok” açıklamalarını eleştiren Arıklı, bu açıklamalara gerekli cevabın sandıkta verileceğini ifade etti.

Ambargoların kalkması için mücadele vereceğiz
Anayasada Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin belli olduğunu vurgulayan Arıklı, “O Anayasada Cumhurbaşkanı’nın KKTC’ye sahip çıkması vardır. Anayasa müzakere yetkisi vermez. Müzakare yetkisini Meclis verir. Biz KKTC’nin ambargoların altından kalkması için Cumhurbaşkanlığı makamı olarak mücadele vereceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçildiğinde yapacağı ilk işlin self determinasyon hakkını kullanmak olduğunu söyleyen Arıklı, Kıbrıs Türk halkına bugüne kadar “Ne istiyorsun” diye soran olmadığını belirtti.

Federasyon safsatasına son vereceğiz

“Benim halkım inanıyorum ki KKTC’den yana tavır koyacak ve federasyon safsatasına son verecektir” diyen Arıklı, tıpkı Kosova’da olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Adayı Arıklı, manifestosunu açıkladı