KKTC’nin Yerli Otomobili Tanıtıldı

featured

KKTC’nin yerli elektrikli otomobili Günsel dün akşam yapılan programda tanıtıldı. Türk mühendis ve tasarımcıların 10 yıllık çalışması sonucu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesinde üretildi.

Girne Elexus Hotel Kongre Merkezi’nde dün akşam düzenlenen tanıtım organizasyonuna, siyaset ve iş dünyasından isimler, sivil toplumdan temsilciler, askeri yetkililer ve davetliler katıldı. Gecede, Günsel’in ikinci modeli J9’un tanıtım maketi de gösterildi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Cumhuriyetçi Türk Partisi Ana Muhalefet Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ile YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel tanıtımda konuşma yaptı.

Konuşmacılar, bir hayalin gerçekleştiğine tanıklık etmek ve bir gururu paylaşmak için bir araya geldikleri söyleyerek, bu hayalini gerçekleştirmek için adım atan Suat Günsel’i ve üretimde emeği geçenleri kutladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC’nin Yerli Otomobili Tanıtıldı