Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Asla Göz Yummayız

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz gerginliğiyle ilgili net ifadeler kullandı. Türkiye’yi dışlama amaçlı adımların başarı şansının olmadığını dile getiren Erdoğan, “Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının çiğnenmesine göz yummayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 75. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul görüşmeleri kapsamında üye ülkelere seslendi. Konuşmasında, Doğu Akdeniz’de son dönemde artan gerginlikle ilgili net mesajlar veren Erdoğan, “Ülkemizi dışlama amaçlı nafile adımların başarı şansı kesinlikle yoktur. Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının çiğnenmesine göz yummayız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Doğu Akdeniz’de bir süredir yaşanan gerilimin gerisinde, ‘kazanan hepsini alır’ anlayışıyla hareket eden ülkeler bulunduğunun altını çizen Erdoğan, Ülkemizi dışlama amaçlı nafile adımların başarı şansı kesinlikle yoktur. Bizim ne Doğu Akdeniz’de, ne de başka bir bölgede, kimsenin hakkında, hukukunda, meşru çıkarlarında gözümüz bulunmuyor. Ancak, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının çiğnenmesine, çıkarlarının yok sayılmasına da göz yumamayız. Bölgede bugün yaşanan sıkıntıların sebebi, Yunanistan ile Kıbrıs Rum kesiminin 2003’ten beri maksimalist taleplerle attıkları tek yanlı adımlardır. Türkiye, Doğu Akdeniz’deki her türlü olumsuz gelişmenin yükünü tek başına omuzlamak durumunda bırakılan bir ülkedir. Buna karşılık, bölgedeki doğal kaynaklar söz konusu olduğunda ülkemizin yok sayılması ne akıl ve vicdanla, ne de uluslararası hukukla izah edilebilir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Asla Göz Yummayız