• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel Görüştü

featured

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkilerini ele alındı. Öte yandan Doğu Akdeniz, Libya’daki gelişmeler ve Azerbaycan-Ermenistan meselesi başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Almanya Şansölyesi Merkel ile video konferans üzerinden görüştü. Video konferans görüşmesinde, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu. Erdoğan, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi bildirisinin, ilişkilerdeki sorunları aşmayı sağlayacak, diyalog ve iş birliğine zemin hazırlayacak unsurlardan yoksun olduğunu belirtti.

“AB, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a Boyun Eğiyor”

Görüşmede Doğu Akdeniz konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye’nin iyi niyetli tutumuna rağmen AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin baskı ve şantajlarına boyun eğdiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın büyük çıkarlarının birkaç Birlik üyesinin küçük çıkarlarına feda edilmemesi gerektiğini vurguladı.

BM Kararları Uygulanmalı

Ayrıca Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarına ilişkin sorunun kalıcı bir şekilde çözümü için BM kararlarının uygulanması ve uluslararası hukukun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’da da sahada sağlanan sükunet sayesinde ortaya çıkan fırsatın heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel Görüştü