Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Emekli Maaşları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Emekli Maaşları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin emekli maaşları ve kira artışlarıyla ilgili mevcut durumu ve gelecek planları hakkında açıklamalar yaptı. Yılmaz, “SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine’de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu​​.

Kira artışlarına ilişkin olarak da Yılmaz, “Kaldırılması için alınmış bir karar yok. 2024 dezenflasyon yılı, çözüm enflasyonu düşürmek” ifadelerini kullandı​​. Bu, Türkiye’nin ekonomik stratejisinin bir parçası olarak enflasyonla mücadelede sürdürülebilir politikaların önemine işaret ediyor.

Ek olarak, Yılmaz, “Amacımız makro istikrarı sağlamak, büyümeyi hızlandırmak. Güven ortamı önemli. Yapısal adımlar büyüme perspektifimizi güçlendiriyor. Enflasyonda yıl ortasında belirgin bir düşüş bekliyoruz. Enflasyonla çok yönlü ve koordineli mücadele devam edecek. TCMB araçlarını kullanmaya devam edecek. Türkiye’deki disiplinli yaklaşım daha fazla sermayeyi cezbedebilir” şeklindeki açıklamalarıyla enflasyonla mücadele ve ekonomik büyümenin öncelikler arasında olduğunu vurguladı​​.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Emekli Maaşları Açıklaması