Cumhuriyet’in Doğduğu Köşk Ziyarete Açılıyor

Cumhuriyet’in Doğduğu Köşk Ziyarete Açılıyor

Milli Mücadele ve Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden Atatürk Müze Köşkü, 29 Ekim’de yeniden ziyaretçilerine kapılarını açacak. Köşkte, Mustafa Kemal Paşa’nın çalışma odası, Çankaya Sofrası, Elçi Kabul Salonu ve diğer tarihi mekanlar yer alıyor. Köşk, Haziran 2021’de restorasyona girmişti.

Atatürk Müze Köşkü, 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelen Mustafa Kemal Paşa’nın konut ve çalışma yeri olarak kullandığı ilk yerdir. Paşa, burada Kurtuluş Savaşı’nın seyrini belirleyen kararlar aldı ve Cumhuriyet’e giden yolu açtı. Yakın kurmaylarıyla 28 Ekim 1923’te akşam yemeğinde bir araya gelen Mustafa Kemal, “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.” diyerek tarihi bir konuşma yaptı. Ayrıca, buradaki çalışma odasında Nutuk’u kaleme aldı.

Atatürk Müze Köşkü, 1950’den beri ziyarete açık olan tarihi bir mekandır. Yapısının ve içerisindeki eşyaların yıpranmasını önlemek amacıyla zaman içerisinde birkaç kez bakım ve onarım gören köşk, Haziran 2021’de restorasyona girdi. Tadilatı tamamlanan köşk, 29 Ekim’de yeniden ziyaretçilerine kapılarını açacak. Ziyaretçiler köşkü, 13.00-17.00 saatleri arasında gezebilecekler. Cumhuriyet’in doğduğu bu köşkte Atatürk’ün izlerini takip etmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhuriyet’in Doğduğu Köşk Ziyarete Açılıyor