Cüneyt Özdemir’den Valiliğin Alkol Kararına Destek

Cüneyt Özdemir'den Valiliğin Alkol Kararına Destek

İstanbul Valiliği, halka açık alanlarda alkol tüketimini yasaklayan 16 yıllık bir genelgeyi yeniden gündeme getirdi. Bu karar, dün sosyal medyada ve basında büyük tepki topladı. Bazı gazeteciler ise Valiliği savundu. Cüneyt Özdemir, “Birinci dünya ülkelerinin hiçbirinde 21 yaşından küçüklere içki satılmıyor”, “Amerika’da elinde içki şişesiyle dolaşamazsın” diyerek alkol yasağına destek verdi. Özdemir’in bu sözleri, Twitter’da çok eleştirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, 17 Ağustos 2023’te yayımladığı genelgede, “Alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında” kalan yerlerde alkollü içki içilmesinin önlenmesi talimatı verdi. Bu yerler arasında deniz ve sahil kenarları, plaj, park, piknik ve mesire alanları da bulunuyor. Genelgede, bu alanlarda alkol tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacağı belirtildi.

Valilik, bu genelgenin yeni olmadığını, 2005 yılında çıkarılan bir kanunun hatırlatması olduğunu açıkladı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, “Bu alkolü tamamen yasaklayan bir genelge değil. Piknik, plaj, park ve mesire yeri gibi vatandaşın yoğun olduğu bölgelerde vatandaşın, alkol nedeniyle huzurunu bozan, sarhoşluktan kaynaklanan davranışlara karşı tedbirli olup uygulama yapılması” dedi.

Alkol yasağı kararı, Türkiye’de alkol tüketimine yönelik sık sık gündeme gelen kısıtlamaların bir devamı olarak görülüyor. Alkol tüketimi ve satışına yönelik vergilerin artırılması, reklam yasağı, perakende satış saatlerinin sınırlandırılması gibi uygulamalar, alkol endüstrisini ve tüketicileri olumsuz etkiliyor. Alkol yasağına karşı çıkanlar ise bu kararın kişisel özgürlükleri ihlal ettiğini ve toplumun yaşam tarzına müdahale ettiğini savunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cüneyt Özdemir’den Valiliğin Alkol Kararına Destek