CZN Burak ile Babasına 5 Yıla Kadar Hapis Cezası

CZN Burak ile Babasına 5 Yıla Kadar Hapis Cezası

İstanbul’da fenomen restoran işletmecisi CZN Burak lakaplı Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, izinsiz inşaat yapma suçlamasıyla yargılanıyor. Baba-oğul, ‘Kentsel Sit Alanı’ içinde bulunan bir taşınmazda, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin almadan inşaat çalışması yaptıkları iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Muhammed Burak Özdemir ile sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Muhammed Burak Özdemir, “Konuyla babam ilgileniyordu. Bana tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur. Babamın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alıp almadığını bilmiyorum, bana gerekli izinleri aldığını söylemişti. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı isterim.” dedi.

Sanık İsmail Özdemir ise duruşmaya katılmadı. Sanık avukatları, keşif taleplerinin olduğunu ve suçlamaları reddettiklerini belirtti. Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, izinsiz inşaat faaliyeti yapıldığına dair ihbar gelmesinin üzerine şikayete konu alana girilemediği, dışarıdan yapılan incelemede yapının inşaat halinde ve uygulamanın henüz bitirilmemiş olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Alanda yapılan çalışmalara ilişkin izin belgesine rastlanmadığının da belirtildiği iddianamede, söz konusu ihbara ilişkin kentsel sit alanı ve korunması gerekli kültür varlığı yapı komşuluğunda bulunan söz konusu taşınmazda, Kurul izni alınmadan yapılan 2019 yılı görünümünden farklılaşan uygulamalara dair ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında soruşturmaya başlandığı da belirtildi. Hazırlanan iddianamede şüpheliler Muhammed Burak Özdemir ve İsmail Özdemir’in “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CZN Burak ile Babasına 5 Yıla Kadar Hapis Cezası