CZN Burak’ın Annesi için Hapis Cezası Kararı

CZN Burak'ın Annesi için Hapis Cezası Kararı

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde rüşvet aldıkları iddiasıyla yargılanan CZN Burak lakabıyla tanınan işletmeci Burak Özdemir’in annesi Didem Bozbura’nın da arasında bulunduğu 3 sanık hakkında mahkeme kararını verdi. Sanıkların yurt dışına çıkış yasakları kaldırılırken, Mazhar Alp Bozbura 5 yıl 2 ay 15 gün, Didem Bozbura ve Yasin Şimşek ise 2 yıl 7 ay 7’şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Mazhar Alp Bozbura ve Yasin Şimşek hazır bulunurken, Didem Bozbura katılmadı. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduklarını ve beraatlerini istediklerini belirttiler.

Davayla ilgili soruşturma, İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümünde Doç. Dr. Metin Keskin’in şikayeti üzerine başlatılmıştı. Keskin, daha önce mide kanseri teşhisi ile yatan Hatice Sözanlar’ın ameliyat edilmesi gerektiğini bildirdiği halde, sanık Yasin Şimşek’in kendisi adına hasta yakınlarından 8 bin 500 TL para talep ettiğini öğrenmişti. Bunun üzerine polis tarafından yapılan operasyonda Yasin Şimşek, parayı Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura’nın odasında alırken suçüstü yakalanmıştı.

Yasin Şimşek ifadesinde, Didem Bozbura’nın kendisine hasta yakınlarıyla iletişim kurması için talimat verdiğini ve komisyon aldığını söylemişti. Didem Bozbura ve eşi Mazhar Alp Bozbura ise suçlamaları reddetmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Mazhar Alp Bozbura’nın ‘irtikap’ suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, sanık Didem Bozbura ile Yasin Şimşek’in ise aynı suçtan 2 yıl 7 ay 7’şer gün hapis cezasına mahkum edilmesine hükmetti. Ayrıca sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına da karar verildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CZN Burak’ın Annesi için Hapis Cezası Kararı