Devlet Bahçeli’den Süper Kupa Krizine İlişkin Açıklama

Devlet Bahçeli'den Süper Kupa Krizine İlişkin Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki skandal Süper Kupa krizi hakkında bugün konuştu. Konuyla iligli Bahçeli, “TFF süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray sağduyulu ve soğukkanlı hareket edememiştir” yorumunda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçındaki krizle ilgili konuştu. TFF’nin süreci yönetemediğine değinen Bahçeli yaptığı açıklamada, “Riyad’da oynanması gündemdeyken ertelenen Süper Kupa finalinden sonra yaşanan sipariş heyecan dalgası Türkiye’nin bölgesel ilişkilerini ve diyalog köprülerini dinamitlemekten başka bir işe yaramamıştır. Türk futbolunda olmayan tek şey futboldur. Bunun dışında ne aranırsa bulunacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu süreci yönetemediği gibi Fenerbahçe ve Galatasaray sağduyulu ve soğukkanlı hareket edememiştir” sözlerine yer verdi.

“Türk futbolu duvara toslamış demektir”

Skandal olaya ilişkin konuşan Bahçeli’nin açıklamasının devamı şöyle:

“Kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyasi hesaplaşma sayfası açmanın peşinde koşmamalıdır. Atatürk’ün bir futbol müsabakasında istismarı müsabakanın günler öncesinde her ihtimalin hesaplanarak tedbirlerin alınmaması ihmal veya öngörüsüzlük olarak değerlendirilemez. Böyleyse Türk futbolu duvara toslamış demektir. Maçın oynanması için Riyad’ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz. Türk futbolunu siyasi tartışmaların içine çekmenin vatanseverlikle alakası yoktur.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Bahçeli’den Süper Kupa Krizine İlişkin Açıklama