Devlet Her Zaman 18 Yaşındadır

featured

“Devlet Her Zaman 18 Yaşındadır”

Merhaba, değerli okurlar, takipçiler,

Yedi yıl gibi süre içinde editörlüğünü, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım, köşe yazarları kadrosunda yer aldığım, röportajlar gerçekleştirdiğim, mesleki anlamda ilerlememe kaynak olan, bağımsız bir şekilde gazetecilik mesleğimi yapabilmem için her konuda şahsıma büyük destek veren, kıymetli dostum Sabithaber.com İmtiyaz Sahibi Serkan Akgöz’e, geleceğin önemli gazetecilerinden biri olacağını inandığım, dijital gazeteler arasında Türkiye’nin en genç genel yayın yönetmenlerinden biri olan, değerli kardeşim Sabithaber.com Genel Yayın Yönetmeni İsmail Akgöz’e şahsıma verdikleri destek için teşekkür ederim.

Artık ben de yazılarımla, gerçekleştirdiğim yazılı röportajlarla her Pazartesi ve Cuma günü (İlerleyen süreçte yazılarımı arttırma hedefindeyim) yeni adresim olan, Türkiye’de dijital gazetecilik anlayışına yeni bir soluk getireceğine inandığım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı, Türk’ün Kurtuluş Mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs’ta kurulan ayandon.com.tr dijital gazetesindeyim. Ayandon.com.tr İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Berkay Apsalmış’a nazik daveti için teşekkür ederim.

Türkiye gündem olarak dünyada en çabuk değişkenlik gösteren ülkelerden bir tanesi haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde bir gazeteci arkadaşımla bir araya geldiğimiz de şu soruyu sormuştuk kendimize, “Türkiye’de yılın haberini söyleyebilir misin?” bu kadar hızlı gündem değişkenliği yaşanan bir ülkede elbette “Yılın haberi” sözü rafa kalkmış olabilir mi? O yüzden gözden kaçanları ayandon.com.tr’da yazmaya devam edeceğim.

Gazeteci – Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zülâl Kalkandelen’i geçmişte Roll Dergisi’ndeki yazılarından, röportajlarından beri takip eden, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazılarını pürdikkat okuyan bir gazeteciyim. Hatta gazetecilik tecrübesinden ve yaşından dolayı kendisine “Zülâl hocam” demekten de mutluluk duyarım. Zülâl Kalkandelen ile hayat görüşlerimiz çok farklı kutuplarda olmasına rağmen, vatandaştan güç alan gazetecilik mücadelemizle birlikte bazı haberler de, köşe yazılarında ortak noktada buluştuğumuzu söylemek isterim.

Ortak mücadele ettiğimiz konulardan biriside, Paw Guards (Pati Koruyucuları) isimli sözde hayvan hakları savunucusu olan isimli dernek. Kendisini 27. Dönem MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’a TBMM’de ağırlattıran Paw Guards yöneticisi Burak Arslan’ın en son Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada gündem olmuş, paylaştığı fotoğraflarla “Bakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da benim yanımda.” imajı vermeye çalışması hayvanseverler arasında tartışma konusu olmuştu. Zülâl Kalkandelen’in gazetecilik kimliğiyle birlikte, hayvan hakları savunucusu olduğu için Paw Guards denen sözde dernek hakkında hayavanseverlerin duygularını nasıl sömürdüklerine dair yaptığı önemli haberlere imza attığı biliniyor. Bu haberlerin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından bilhassa sosyal medyadaki yorumları okuduğumda devletin neden harekete geçmediğine dair sıkça sorulan sorular, yapılan haklı eleştiriler yer alıyor.

Ben, vatandaşlarımızın bu tür konular hakkında “Savcılar, hakimler neden harekete geçmiyor?” sorusuna karşı sabırsız davrandıklarını düşünüyorum. Devlet mekanizması, acil durumlar dışında her zaman izleyici olmasıyla, yaşananları, yaşatılanları unutmamasıyla, zamanı geldiğinde taşı gediğine oturtmasıyla bilinir.

Tarih, 22 Haziran 2023’ü gösterdiğinde, sosyal medya üzerinden vatandaşları, hayvanseverleri tehdit eden Burak Arslan’a kamuoyu önünde devletin kelepçesi takılarak, “Kimsin ulan sen!” “Kimi tehdit ediyorsun oğlum sen” dercesine ekip otosuna fırlatılarak bindirilmesi hafızalardaki yerini aldı.

Burak Arslan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bırakılmasına, Burak Arslan ve onun gibilere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nefes aldırmayacağını, yedikleri haltların hesabının sorulmaya devam edileceğini bilmek yüreğimi ısıtıyor.

Unutmayınız, “Devlet her zaman 18 yaşındadır”

Yazımı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle noktalamak istiyorum; “Devlet iradesi işlemez olursa kişilerin özgürlüğünü koruyacak hiçbir güç ve aracı kalmaz.”

5 Temmuz 2023 – Yakacık

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Devlet Her Zaman 18 Yaşındadır