Dorukhan Büyükışık’ın Şüpheli Ölümü

Dorukhan Büyükışık’ın Şüpheli Ölümü

Dorukhan Büyükışık, 2018 yılında İzmir’de yaşanan ve hâlâ aydınlanmayan bir cinayetin kurbanı oldu. Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın oğlu olan Dorukhan Büyükışık, 26 yaşındaydı ve 3 yabancı dil biliyordu. İyi bir eğitim almıştı ve Rusya’ya iş için gitmeye hazırlanıyordu. Ancak hayalleri, 13 Mayıs 2018’de Narlıdere’deki bir inşaat alanında son buldu. Dorukhan Büyükışık’ın cansız bedeni, 27 metre yükseklikten düştüğü iddia edilen bir istinat duvarının üzerinde bulundu. Resmi kayıtlara göre ölüm sebebi yüksekten düşme olarak geçti. Fakat gerçekler çok daha farklıydı.

Baba Ethem Büyükışık, oğlunun cinayetini aydınlatmak için mücadele ediyor

Dorukhan Büyükışık’ın babası Ethem Büyükışık, olay yerine geldiğinde oğlunun vücudunda ve kıyafetlerinde yüksekten düşmeye dair hiçbir iz olmadığını fark etti. Olay yerine gelen Adli Tıp Uzmanı Doktor da aynı görüşteydi ve Ethem Büyükışık’a, “Yüksekten düşme bulgusu yok. Ya kalp krizi ya da darp ile bu olay gerçekleşmiş olabilir, sistematik otopsi yapılması gerekir.” dedi. Bu sözler, Ethem Büyükışık’ın hayatını değiştirdi ve oğlunun cinayetini aydınlatmak için mücadele etmeye başladı.

Ethem Büyükışık’ın araştırmaları sonucunda ortaya çıkanlar ise şoke ediciydi. Olayla ilgili hazırlanan raporlarda eksiklikler, çelişkiler ve karartmalar olduğu anlaşıldı. Dorukhan Büyükışık’ın cep telefonundan silinen parmak izleri, inşaat alanındaki kameraların kayıtlarının alınmaması, MOBESE kamerasının kaydının da yok olması gibi deliller kaybedildi. Otopsi raporu ise Dorukhan Büyükışık’ın ölüm nedenini “darp veya yüksekten düşme” olarak belirtti. Ancak bilirkişi olarak atanan adli tıp uzmanları, ilk raporda imzası olan kişilerdi ve yine “yüksekten düşme” yönünde rapor verdiler.

Dosya kapatılmasına rağmen yeni umutlar doğdu

Ethem Büyükışık, adalet arayışını sürdürürken dosya kapatıldı. Ancak son zamanlarda yaşanan gelişmelerle birlikte dosya yeniden açılma ihtimali doğdu. Veryansın TV’den Erdem Atay’ın yazısıyla gündeme gelen Dorukhan Büyükışık cinayeti, kamuoyunun da ilgisini çekti. Tanyer İnşaat adlı şirkete ait olan inşaat alanında meydana gelen olayla ilgili cinayet soruşturması başlatılması talep edildi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da konuyu köşesine taşıyarak Emniyet’in kusurlu olduğunu yazdı.

Dorukhan Büyükışık kimdir? Şüpheli ölümüyle ilgili yeni gelişmeler neler? Dosya yeniden açıldı mı? İşte merak edilenler. Bu haber, diğer sitelerden yola çıkarak özgün bir şekilde hazırlanmıştır. Kaynaklar aşağıda verilmiştir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dorukhan Büyükışık’ın Şüpheli Ölümü