‘Dünyanın En Saçma Binası’nın Yıkım Çalışmaları Başladı

'Dünyanın En Saçma Binası'nın Yıkım Çalışmaları Başladı

Kahramanmaraş’taki tartışmalı yapılar, kentin yeniden şekillenmesi sürecinde yıkıma uğruyor. Şehrin merkezinde bulunan ve halk arasında ‘dünyanın en saçma binası’ olarak nitelendirilen Özel İdare İş Merkezi’nin yıkımının ardından, benzer bir şekilde eleştirilen Kültür Park da yıkım sürecine girdi. Bu gelişme, Azerbaycan’ın finansal desteğiyle hayata geçirilen ve Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi’nde konumlanan Azerbaycan Mahallesi’nin inşası kapsamında gerçekleşiyor.

Kültür Park’ın yıkımı, Kahramanmaraş’ın genelinde devam eden kentsel yenilenme ve gelişim projelerinin bir parçası. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, şehir merkezinde beş farklı noktada inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Yıkılan Kültür Park alanında, konutlar, iş yerleri, okullar, sosyal tesisler ve yeşil alanlar içeren 2 binin üzerinde bağımsız bölüm inşa edilecek.

6 Şubat depremlerinden zarar görmeyen Kültür Park, şehrin yenilenme sürecinde Özel İdare İş Merkezi’nin ardından yıkılan ikinci önemli yapı olarak tarihe geçiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘Dünyanın En Saçma Binası’nın Yıkım Çalışmaları Başladı