Elçibey Vefatının 20. Yıl Dönümünde Saraçhane’de Anıldı

featured

Türk Dünyasının saygın liderlerinden olan Azerbayan’ın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü ve sembol ismi olan Ebufez Elçibey İstanbul Saraçhane parkında vefatının 20.yılında anıldı.

Düzenlenen programda Elçibey Vakfı Başkanı Agil Semedbeyli ve Elçibey Vakfı Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bülent Maşaoğlu birer konuşma gerçekleştirdi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinde içinde bulunduğu yaklaşık 300 kişi anma programına katıldı.

Elçibey Vakfı tarafından yapılan açıklamada;

“21.yüzyılın en büyük siyasetçilerinden, tarihi liderlerinden olan Elçibey’i anmak için burada bulunmaktayız. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Ebulfez Elçibey sadece Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı nitelendirmesiyle kısıtlanacak bir şahsiyet değildir. Elçibey tüm Türk Dünyasına her zaman örnek olacak ve onun açtığı yoldan gidilecek büyük bir liderdir. Elçibey vakfı olarak düzenlemiş olduğumuz bu organizasyona katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. Ne mutlu Elçibey’in yolundan gidenlere, Ne mutlu ki Resulzade’nin yolunda gidenlere Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin” ifadeleri kullanıldı.

Programa katılanlar “Turan’a Giden Yol Bütöv (Bütün) Azerbaycan’dan Geçer” sözünü içeren dövizler taşıdı ve üzerinde Elçibey’in fotoğrafı yer alan beyaz tişörtler giydi.

Programa çok sayıda STK katılım sağladı ve Türk Dünyasına birlik beraberlik mesajı verildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Elçibey Vefatının 20. Yıl Dönümünde Saraçhane’de Anıldı