Elon Musk’ın Tepkisi X’e 75 Milyon Dolar Kaybettirdi

Elon Musk'ın Tepkisi X'e 75 Milyon Dolar Kaybettirdi

Sosyal medya platformu X, genellikle yıl sonu tatil alışveriş sezonunda markaların artan reklam kampanyaları sayesinde gelir artışı yaşıyor. Ancak bu yıl, şirketin gelir raporu beklenmedik bir tablo çiziyor. Şirket içi belgelere göre, 100’den fazla marka ve siyasi reklam verenler dahil, birçok reklamveren X’te reklam yayınlamayı tamamen durdurdu. Bazıları ise reklam kampanyalarını geri çekmeyi düşünüyor. Bu durum, X’in 75 milyon dolar kadar reklam gelirini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açabilir.

Bu geri çekilmenin nedeni, Elon Musk’ın antisemitik bir komplo teorisini destekleyen tartışmalı bir gönderi paylaşmasından sonra yaşanan olaylar zinciri. Musk’ın bu paylaşımından kısa süre sonra, Media Matters adlı medya izleme kuruluşu X’teki reklamların antisemitik içeriklerin yanında yer aldığını gösteren bir rapor yayınladı. Bunun üzerine X, Media Matters aleyhine bir dava açarak, kuruluşu reklamverenlerin reklamlarını aşırı sağcı içeriklerle yan yana göstermekle suçladı.

X’in CEO’su Linda Yaccarino, platformun savunmasına katılarak, sadece iki kullanıcının, bunlardan biri Media Matters olduğunu belirterek, Apple reklamının hoş olmayan içeriklerin yanında görüldüğünü açıkladı. Bu olayların ardından, IBM, Apple ve Disney gibi büyük markalar reklamlarını X platformundan hızla çekti. Lionsgate, reklam kampanyalarını Musk’ın tweet’i üzerine askıya alırken, Ubisoft X’ten reklamlarını çeken ilk video oyun şirketlerinden biri oldu. Airbnb ve Netflix, sırasıyla 1 milyon ve 3 milyon dolarlık reklamlarını geri çekti. Microsoft’un yan kuruluşları da kampanyalarını durdurarak, X’in 4 milyon dolar daha reklam geliri kaybetmesine neden oldu. Uber ve Coca-Cola, reklamlarını askıya alan diğer büyük markalar arasında yer alıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Elon Musk’ın Tepkisi X’e 75 Milyon Dolar Kaybettirdi