• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Emine Ülker Tarhan Kimdir?

Emine Ülker Tarhan Kimdir?

Emine Ülker Tarhan kimdir? Nerede doğmuştur? Hangi üniversiteden mezun? Mesleği nedir? Evli mi?

Emine Ülker Tarhan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tanınmış bir hakim ve siyasetçisidir. 29 Kasım 1963 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde Girit göçmeni bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Sporla ilgilenen Tarhan, lise yıllarında hentbol ve basketbol takımlarında yer almıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra avukatlık stajını tamamlamış ve ardından hakimlik sınavını kazanmıştır. Hakimlik mesleğine 1988 yılında başlayan Tarhan, çeşitli yerlerde görev yapmıştır. 2006 yılında Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) kuruluşunda yer almış ve 2008-2011 yılları arasında bu örgütün başkanlığını yapmıştır. YARSAV, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşudur.

Tarhan, 2011 yılında milletvekili aday adayı olabilmek için hakimlikten istifa etmiş ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Ankara milletvekili seçilmiştir. CHP’de grup başkanvekilliği ve Anayasa Komisyonu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2014 yılında CHP’den istifa ederek Anadolu Partisi’ni kurmuş ve genel başkanlığını üstlenmiştir. Anadolu Partisi, sosyal demokrat bir parti olarak kurulmuş ancak 2015 yılında kapanmıştır.

Emine Ülker Tarhan, siyasette demokrasi, adalet, laiklik ve insan hakları savunucusu olarak bilinmektedir. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlara çözüm önerileri sunan Tarhan, aynı zamanda bir yazar ve konuşmacıdır. Tehdit ve Hakaret Suçları ile Beni Susturabilecek Tek Şey adlı iki kitabının yanı sıra çok sayıda makale ve köşe yazısı kaleme almıştır. Evli olan Tarhan’ın iki çocuğu vardır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emine Ülker Tarhan Kimdir?