Emniyet’ten 31 İlde “Kukla” Operasyonu: 353 Gözaltı

Emniyet’ten 31 İlde “Kukla” Operasyonu: 353 Gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü, organize suç örgütlerine karşı yaptığı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Bugün sabah saatlerinde 31 ilde eş zamanlı olarak “Kukla” kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyonda 15 mafya tipi örgüt ile bu örgütlere silah sağlayan 31 suç grubu hedef alındı.

Operasyonda 405 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 353 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 52 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürüyor. Ayrıca operasyonda çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Operasyonun detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Twitter hesabından paylaşıldı. Bakan Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız tarafından; 15 mafya tipi organize suç örgütü ile Bu suç örgütüne silah temin eden 31 suç grubuna yönelik, 31 ilde eş zamanlı olarak KUKLA Operasyonu düzenlendi. 353 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 52 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Ayrıca operasyonda 354 tabanca, 7 uzun namlulu silah, 93 tüfek, 10 bini aşkın fişek ve muhtelif uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyona katılan kahraman Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarımızı tebrik ediyorum. Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Operasyona konu olan suç örgütlerinin iş insanlarını haraca bağladığı, uygunsuz görüntülerini kaydederek şantaj yaptığı, inşaat sektöründe haksız kazanç sağladığı, seyahat sektöründe dolmuş hatlarını gasp ettiği, tefecilik yaptığı ve çek senet tahsilatı yaptığı belirtildi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emniyet’ten 31 İlde “Kukla” Operasyonu: 353 Gözaltı